Úvodní strana | LOM PRAHA s.p. | Letiště PřerovEnglish

Úvod


Vítejte na vnitrostátním veřejném a mezinárodním neveřejném letišti vzniklém 1.10.2013 z původního vojenského letiště Přerov-Bochoř.



"Čím výše se vzneseme, tím menší připadáme těm, kteří neumějí létat.“ Friedrich Nietzsche

Prostory k pronájmu


Letiště Přerov Vám nabízí v areálu prostory k pronájmu. Více informací: Prostory k pronájmu

Změna provozní doby


1 APR – 31 MAY 0700-1600, 1 JUN – 30 SEP 0800-1700, 1 OCT – 31 OCT 0700-1600 (UTC) jinak O/R 24 HR předem.
V případě příletů/odletů mimo schengenský prostor 48 HR O/R ve dnech pracovního klidu.

Přehled aktivit AČR na LKPO


Plánované výsadky v srpnu 2019

- 19.8. - 12:00 - 18:00 SELČ (1000 - 1600 UTC)
- 20.8. - 09:00 - 18:00 SELČ (0700 - 1600 UTC)
- 21.8. - 09:00 - 18:00 SELČ (0700 - 1600 UTC)
- 22.8. - 09:00 - 18:00 SELČ (0700 - 1600 UTC)
- 23.8. - 09:00 - 12:00 SELČ (0700 - 1000 UTC)

Plánované výsadky v červenci 2019

- 2. 7. – 09:00 – 15:00 SELČ (0700 – 1300 UTC)
- 3. 7. – 09:00 – 15:00 SELČ (0700 – 1300 UTC)
- 4. 7. – 09:00 – 12:00 SELČ (0700 – 1000 UTC)

- 15. 7. – 10:00 – 16:00 SELČ (0800 – 1400 UTC)
- 16. 7. – 10:00 – 16:00 SELČ (0800 – 1400 UTC)
- 17. 7. – 10:00 – 16:00 SELČ (0800 – 1400 UTC)
- 18. 7. – 10:00 – 16:00 SELČ (0800 – 1400 UTC)
- 19. 7. – 10:00 – 16:00 SELČ (0800 – 1400 UTC)

V tyto dny bude ve výše uvedených časech ostatní letový provoz v ATZ Přerov zastaven, případně výrazně utlumen. Jednotlivé přílety a odlety budou umožněny po dohovoru s dispečerem stanoviště RADIO. Spouštění motorů a pojíždění po pohybových plochách LKPO vždy koordinujte se stanovištěm RADIO. Prosím sledujte aktuální NOTAMy. Uvedené dny a časy mohou být změněny.

Co se dělo na letišti dříve se dočtete v našem ARCHIVU.